Mágneses térben lebegő asztal

Első látásra hihetetlen, de a körülbelül 15x15 cm-es fa elemek egymástól viszonylag nagy távolságban lebegnek a térben, egy nagyobb kockát alkotva. A gyártók a klasszikus fizikát ötvözik a modern design-nal. Minden asztal kézzel készített, első ránézésre ridegnek és stabilnak tűnik…egészen addig, amíg hozzá nem érünk! Külső erő hatására az egész szerkezet szivacshoz hasonlóan viselkedik, deformálódik. A behatás megszűnésével az alkotóelemek visszaállnak eredeti helyzetükbe.

A titok nyitja a kockák közötti hézagokban rejlik. Vékony acél vezetékek kapcsolják össze az elemeket; céljuk, hogy az alkatrészek mindig egymástól megfelelő távolságba térjenek vissza. Az egymáshoz viszonyított lebegést a fakockákba épített erős mágnesek biztosítják. A Rock Paper Robot design műhely (gyártó) alapítói több éves tapasztalattal rendelkeznek a robot technológia, a mesterséges intelligencia és az elektrotechnika területein.

Elmondásuk szerint élvezik, hogy „pofátlanul” ötvözhetik az egyszerű geometriai alakzatokat a technika kínálta lehetőségekkel, és így olyan esztétikus, de egyben használható bútordarabokat alkothatnak, melyek kizökkentik vásárlóikat a szürke hétköznapokból.
 

RPR Float Table from RockPaperRobot on Vimeo.


Tetszett a cikk?