Ne romboljuk le, építsük újjá!

Passzív ház Normandiában - Franklin AzziFranciaországban, pontosabban Normandiában találta meg a megfelelő romos épületet tervei megvalósításához, egy régi vadászház formájában. Dicséretre méltó az elképzelés, mivel az ehhez hasonló elhagyatott épületeket a legtöbb országban elbontják, nem is próbálják meg egy kicsit modernebb változatban újjáépíteni.

Az építész az eredeti téglafalakat meghagyta, a kiegészítő szerkezetek már fából készültek. 2 db gyönyörű teraszt épített a házhoz, melyek kocsibeállóként is funkcionálnak. Különlegességük még, hogy padlójuk fűthető, és az egész szerkezet egy kubai katonai sátorra emlékeztető ponyvával fedhető, így télen akár plusz szobaként is használhatók.

A házzal szemben egy betonból készült bunker található, mely irodaként vagy különálló szobaként működik. A szükséges építőanyagokat az építkezés 100 km-es körzetéből szerezték be: fát a szerkezethez, és különböző növényeket a szigeteléshez, melyek kiváló természetes szellőzést is biztosítanak.

A tulajdonos kérésére a hétvégi házat nem csatlakoztatták sem a elektromos hálózathoz, sem az ivóvíz hálózathoz. A vízellátásáért nagyrészt az esővízgyűjtő a felelős, a fűtéshez pedig geotermikus energia és napenergia használható.  


Alapterület: 60 m2
Telek terület: 1600 m2
Építési költség: kb. 150 000 EUR
 


Tetszett a cikk?