Állati jó fajátékok

Úgy alakította ki a játékok formáját, hogy leginkább egy ember testfelépítéséhez hasonlítsanak. Két lábra állította pl. a tasmán tigrist, a kvaggát (a zebra egy kihalt faja), a sertéslábú bandikutot és a tengeri tehenet. Célja a játékkollekció megalkotásával, hogy ne vesszenek feledésbe ezek a nem is olyan régen eltűnt fajok.

A tervező és egyben kivitelező egy külföldi bloggernek adott rövid interjúban elmondja hogyan jött az ötlet, és miként készíti el a kézzel faragott figurákat.
 


 

Hogyan kerültél kapcsolatba a fajátékokkal?

Ipari termék- és formatervező szakon tanulok a Carnegie Mellon Egyetemen. A múlt félévben mindenkinek meg kellett tervezni és valósítani egy szabadon válaszott projektet. Korábban dolgoztam a Radio Flyer-nél (a világ egyik légrégebben működő játékgyára), ahol nagy élmény volt számomra a játékok készítése, ezért döntöttem úgy, hogy a kötelező féléves projekt is ebben a témában készül. Miután megláttam Take-g (japán fafajáték készítő) munkáit, egyből beleszerettem a fajátékokba. Eldöntöttem, hogy megtanulom hogyan lehet játékokat készíteni faragással és különböző fafajok „ötvözésével”.

Miként készítted el ezeket a játékokat?

1. Kiválasztottam 4 kihalt emlőst, amelyeket formailag érdekesnek tartottam és elég információ állt róluk rendelkezésre (pl. kihalás oka, mintázat, viselkedés, élőhely, stb.) Ezek az információk hatással voltak a figurák végső kialakítására.

2. Összegyűjtöttem a lehető legtöbb képet az állatokról, melyek alapján rajzokat készítettem. Addig finomítottam a terveimet, amíg meg nem kaptam az elképzelt formákat.

3. A tervek alapján kemény poliuretán habból elkészítettem a figurák modelljét. A modelleket még finomítottam mielőtt legyárottam volna az első fa figurát.


 

4. Először körfűrészen négyzetes elemeket alakítottam ki a különböző fafajokból, amelyeket aztán összeragasztottam. Ezekből a blokkokból később szalagfűrész segítségével vágtam ki a végső formát, amit már csak a faragás, csiszolás és olajozás követett.
 



 


 

forrás: apeonthemoon.com

Tokolics Attila



Tetszett a cikk?