Fakütyük I.

A luxus vajtartó

85 dolláros árával nem éppen mondható olcsó mulatságnak ez a kis dizájnos vajtartó doboz, de most tekintsük ezt egy másodrangú kérdésnek. Fából készült, ezért barátságosabb is, és nem csörög-zörög mint a porcelán változat. A dobozhoz kés is jár, ami tökéletesen illeszkedik a doboz belső vonalaihoz, így a legutolsó grammig kikaparhatjuk vele a vajat. A mai műanyag dobozos világban egy kicsit feleslegesnek tűnhet a használata. Jól jöhet azonban egy családi kirándulásnál vagy egy kerti grillezésnél. Az ötlet Japánból származik, méghozzá egy neves designer, Masanori Oji fejéből pattant ki. Anyaga japán juhar vagy dió, mérete 148x84x44 mm.

Ár: 98 $
www.okummade.com

Headsettartó rózsafából

Aki használ headset-et az autóban (ugye, mindenki azt használ vezetés közben a telefonáláshoz?!), az tudja, hogy milyen idegesítő, mikor a kesztyűtartóba bedobott fülhallgató úgy néz ki, amikor elővesszük, mintha egy madár csinált volna fészket a vezetékéből. Erre a problémára lehet jó megoldás az AcousticDesign egyszerű, fából készült segédeszköze. Nincs más dolgunk, mint feltekerni a fülhallgató vezetékét a kis kábeldobra, és máris rendezetten tárolhatjuk azt. Anyaga kelet.indiai rózsafa, amely sokak szerint a világ egyik legszebb faanyaga. Mérete Ø 50x15 mm.

Ár: 27 $
www.luvocracy.com

Óra a falra vagy az éjjeliszekrényre

Az O'Clock egy minimalista stílusban tervezett óra, amelyet használhatunk a falra függesztve, vagy akár az asztalra állítva is. A CNC-technológiával kialakított faház tökéletesen elrejti a mechanikus részeket, ettől lesz igazán esztétikus a termék. Egyszerű, mégis szép formájával a lakás dísze lehet. Amerikai dióból, duglászfenyőből, juharból és parafából készült kivitelekből választhatunk. A faházhoz hasonlóan a kvartz óramechanikát is az Egyesült Államokban gyártják. Mérete 135x135x50 mm.

Ár: 98 $
www.okummade.com

Fűszerőrlő

Eltérően a hagyományos, kúpos fűszeraprító mechanizmusoktól, ebben a szerkezetben két kerámialemez között történik a fűszerek darálása. Használhatjuk chili, só, bors őrlésére, de megbirkózik bármilyen fi nomabb szemcséjű anyaggal is. A gömb alakú szerkezet kitűnően illeszkedik a tenyérbe, és ezzel a formával bátran kirakhatjuk a polcra, nem kell a fi ókban rejtegetni. A tisztítás megkönnyítése érdekében a kézi daráló szétszerelhető, így nem éri víz a faburkolatot, amely ezáltal hosszan tartós marad. Az aprítószerkezet kerámiából és rozsdamentes acélból készül, mert ezeket az anyagokat nem támadja meg a só sem. Anyaga juhar, kőris vagy gőzölt akác, átmérője 90 mm.

www.harris-kohl.de


Tetszett a cikk?