A verbéna lila lesz 2017 színe

Maga a szín egy kicsit szürkés, inkább középlilára emlékeztető árnyalat, amely remekül beleillik a környezetébe, legyen szó bel- vagy akár kültéri  felhasználásról.

Dee Schlotter – vezető marketingmenedzser – szerint ezzel a színnel egy sötétebb vagy semleges alappal remek kontraszt  alakítható ki, ha fehér szöveg vagy minta kerül rá, rendkívül kifinomult és harmonikus kombinációt kapunk.  Szerinte a verbéna lila tökéletesen integrálható bármely környezetbe, úgy viselkedik, mint egy kaméleon. Megnyugtató  hangulatot kelt, így kiváló választás egy gyermekszoba dekorációjához vagy akár kórházi terek kicsinosításához.

A PPG Color szín szakértői egyhangúan választották ezt az árnyalatot a következő évre. Dee Schlotter szavaival: „A kifutókon, a  textiliparban, a lakossági és kereskedelmi szegmensben is felfedezhetjük ezt a színt. Arany középutat szolgáltat a férfias és a  nőies stílus, a fiatalok és idősebbek között, valamint a munka és szabadidő világában. Futurisztikus hangulatot teremt a  mély lila, a kék és a szürke kombinációja.” Design szempontból is érdekes lehet ez a színválasztás, akár a bútorok alapszíneként vagy dekorációs ötletként, valamint a bútorgyártók.


Tetszett a cikk?