A Jenga-ház

Dubai nem fukarkodik a csodákkal. Legújabb közülük a Royal Atlantis Residences, mely a klasszikus építészet ikonjainak kortárs interpretációja.

Ugye mindenki látja benne a római Colosseumot? Maga a forma, a körív egyfajta védettséget, biztonságot sugall, így kelti a tökéletes otthon érzetét.

Ha közelebbről is megnézzük, beleszerelmesedünk. A Roal Atlantis Residences, vagy ahogy arrafelé már nevezik, a „Jenga ház” még csak 2019-ban kerül átadásra, de már most teljes extázisban jött tőle az építészvilág. A 231 lakásos komplexumban már le lehet kötni a 2-5 szobás lakosztályokat.

Dubai az Egyesült Arab Emírségek egyik leghíresebb, második legnagyobb városa, mely számunkra főleg túlzásairól ismert. Palm, azaz Pálma sziget, szigetcsoport szintén maga a csoda, hiszen több millió tonna homokra volt szükség ahhoz, hogy létrehozzanak 500 kilóméternyi privát partszakaszt, mely mindössze 30 méterre található a nemzetközi reptértől, egyedülálló strandok, s igazán sokszínű nappali és éjszakai élet fogadja az idelátogatókat: rengeteg étterem, vasalási és szórakozási lehetőség.

A Palm szigeten épített „új életérzés otthonok” íves formában helyezkednek, pontosan úgy, mint gyermekkorunk egyik kedvenc fa játékának elemei, egy perccel azelőtt, hogy az egész összeomlana. A dubai Jenga-ház azonban ne aggódjunk, nem fog összedőlni, habár a látványtervek alapján viszonylag törékenynek tűnik, mivel a felületének nagy része üvegből készül majd el.

A csillogó pompás komplexum legkisebb lakosztálya 140 négyzetméter, legnagyobb pedig 1600. Sybille de Margerie álmodta meg a belső tereket, ahol is a járólapok polírozott kőlapokból állnak majd, a csúcsminőségű konyhákban minden megtalálható lesz, ami csak szem-szájnak ingere: egyedi szekrények és rozsdamentes acél felületek váltogatják egymást, a nem mindennapi kilátást pedig a dupla üveges, padlótól a plafonig érő ablakok mögül csodálhatjuk a várost vagy a tengert.

De egy tolóajtón keresztül akár ki is léphetünk saját erkélyünkre vagy teraszunkra.

Sybille a belsőépítészet igazi szakértője, egy sor tehetséges modern művésszel dolgozott együtt, Annie Trussart, Céline Alexandre, Isabelle Poupinel, Helen Murray, akiknek munkái mind-mind megtalálhatóak lesznek majd a lakásokban, egyedivé és igazán különlegessé téve őket: finom textilek, kézzel készített bőrök és értékes porcelánok is a berendezés részét képezik majd.

A legfelső apartmanokhoz hatalmas teraszok, kertek is tartoznak, és természetesen üveg úszómedencék és fedett pavilonok. Az apartmanok árusítása megkezdődődött, ám a legkisebb otthonra is legalább 2 millió dollárt kell rászánnunk.

Akinek mindez még nem lenne elég, az akár exkluzív concierge-szolgálatot is igénybe veheti, azaz lesz valaki, aki éjjel-nappal lesi a kívánságait, a személyzet a nap bármely szakának bármely órájában a lakók rendelkezésére áll. Nem csak a takarítót, inast lehet igényelni, külön kérésre pazar vacsorát is szervíroznak nekünk, akár minden este. Gyakorlatilag nem lehet olyan vágya a lakóknak, melyet a készséges és profi személyzet nem teljesít majd.

De a gasztrománok amúgy is biztosan jól fogják érezni magukat, hiszen Dubait a világ minden pontján irigylik mesés éttermi kínálatáról: talán nincs is olyan magára valamit is adó Michelin csillagos sztár séf, aki nem nyitott még errefelé éttermet, s jó hír, hogy valamennyien a leendő Jenga-ház közelében telepedtek le: Gordon Ramsay, Giorgio Locatelli és Nobu Matsuhisa.

forrás: design.hu


Tetszett a cikk?