A MÖKKI kollekció

Ott, ahol emberek és állatok iránti felelősség találkozik, érzékeny megoldások jönnek létre. Így történt ez a MAACRAFT szociális műhely legújabb termékkollekciójával, amelyet a MADZAG kutyás lifestyle bolt designerével, Molnár Melindával együtt álmodott meg a műhely közössége.

A MAACRAFT egy design – és egyben szociális vállalkozás, amely 2012-ben indult el a Miskolci Autista Alapítvány alkotóműhelyeként. Magas minőségű tárgyakat és delikátesz termékeket készít, miközben értelmi sérült felnőttek ismerhetik meg a munka világát, örömét. Termékeiket Szalkai Dániel, designer tervezi, konduktorokkal és szakemberekkel pedig gyártható termékekké fejlesztik azokat. A műhellyel együttműködő MADZAG városi kutyás lifestyle márkát 2015-ban alapította Molnár Melinda formatervező. A márka modern formavilágú, magas minőségű kiegészítőket kínál a tudatos és felelős városi kutyatartóknak. A két fél kollaborációban a közös értékek találkoznak: a kézműves munka iránti érzékenység, fenntarthatóság, felelősségvállalás emberek és állatok iránt.

Az együttműködésből létrejövő MÖKKI kollekció azon túl, hogy egy modern és letisztult designtárgyakat hoz létre, felelős állattartásra ösztönöz. A tervezés fonalát a fenntarthatóság és a felhasználóbarát szemlélet vezette, melynek eredményeként egy olyan beltéri kutyafekhely-rendszer jött létre, amely a modern formák és a természetes anyagok ötvözetével bármely otthon terébe képes beilleszkedni. 

A párnát, mely a fekhely belsejébe kerül, valamint a párnahuzatot a Tű, cérna, Szeretet – a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének Társadalmi vállalkozásában dolgozó megváltozott munkaképességű nőket foglalkoztató varroda készíti, csakúgy, mint a kiegészítőként kapható kutyajátékot. Anyagát tekintve állat– és környezetbarát, illetve a belsejét kitöltő anyag ipari textilhulladék: környezetünk iránt is felelős darab.

A termékek megvásárlása nem csak abból a szempontból hasznos, hogy az ember legjobb barátja otthonra lelhet bennük, hanem segítenek fenntartani azt a rendszert, amely munkát, örömöt, szépséget ad a MAACRAFT műhely értelmileg sérült felnőttjeinek. Tevékenységük fontos szociális design vállalás, emberek, állatok és környezet szempontjából is.

Forrás:
maacraft.org
designisso.com


Tetszett a cikk?