CASADEI ÉS BUSELLATO NYÍLT NAPOK

Június közepén szakmai nyílt napra invitálta partnereit és az érdeklődőket az SCM csoporthoz tartozó  olasz Casadei és Busellato faiparigép-gyártók magyarországi képviselője, a zalaegerszegi Ypszilon-  Hungary Kft., ahol a gépek egy viszonylag széles palettája élőben, működés közben szakemberek, helyi technikusok szakmai vezetése mellett volt megtekinthető, illetve kipróbálható.

A szakmai nap helyszínéül a budaörsi ipari parkban a PM Europe Kft. telephelye ideális helyszínnek  bizonyult, hiszen a PM Europe a Casadei és Busellato gépek kitüntetett referenciaüzeme Magyarországon, a cégcsoport alapgépei mellett CNC megmunkáló központ, kontaktcsiszoló és  élzáró berendezés is megtekinthető volt munka közben.

A budaörsi PM Europe alapvetően rulett-, kártya-, pókerasztalok, kaszinóipari kellékek gyártásával és forgalmazásával foglalkozik, emellett egyre több megkeresés érkezik komplett konyhabútorok és  belsőépítészeti bútorok gyártására is.

Ezen megkereséseket a meglévő gépparkkal pontosan, gyorsan és nagyon magas minőségben  tudják biztosítani meglévő és leendő vásárlóiknak. A szakmai napon természetesen minden telepített gép bemutatásra került, mégis talán a legnagyobb érdeklődés a Busellato helytakarékos kialakítású  EasyJet CNC-központját, a Casadei Flexa 47 élzáró gépét és a Casadei Libra 65 kontaktcsiszoló  gépét övezte, amelyeket a cég technikusai egy-egy próba megmunkálás erejéig gyakran üzemeltettek is, az érdeklődők nagy örömére.

A KOMPAKT BUSELLATO EASY JET CNC MEGMUNKÁLÓ KÖZPONT

A szakmai napon a Busellato CNC-sorozatának egy nagyobb berendezése, az Easy Jet 7.10-es volt  megtekinthető és kipróbálható Budaörsön. Az Easy Jet sorozat egy nagyon kompakt, helytakarékos kialakítású CNC-berendezés, amelyet a nagy hatékonyság és a könnyű kezelhetőség jellemez. A sorozat legkisebb tagja X irányban 2486 mm, Y irányban 1255 mm megmunkálásra képes, míg a  legnagyobb testvér X irányban több mint 4 métert, pontosabban 4286 mm-t, Y irányban pedig 2155 mm-t képes megmunkálni. A bemutatón az Easy Jet 7.10 volt élőben látható, amely X irányban 3086 mm-t, Y irányban 2155 mm-t, míg a z tengely 100 mm hasznos elmozdulást tud hasznosítani  megmunkálás közben.

Az Easy Jet egy 30x30-as raszter k ioszt á sú, fenolgyant a alapú asztallal rendelkezik, ami  rugalmasan biztosítja a vákuumtér kialakítását a különböző méretű lapanyagok rögzítéséhez. A megmunkáló főmotor teljesítménye 9,5 kW, a szerszámok befogása HSK 63 típusú, a 19 pozíciós  szerszámtár majd’ minden megmunkálásra tud megfelelő szerszámot tárolni. A gépek opcionálisan  NC-vezérelt anguláris fejjel is rendelhetők a további szabadságfok növeléséhez. A fúróegység 2,2 kW-os motorral meghajtott megmunkáló aggregát, ami az integrált 120 mm-es fűrészegységen túl  horizontális és vertikális fúrótengelyekkel rendelkezik, ami a lapfelületi fúrásokhoz 8 pozíciót, az élmegmunkáláshoz pedig X irányban 4, Y irányban 2 pozíciót tartalmaz. A CNC-központ közvetlenül  a kézi érintőkijelzős vezérlő panelről vezérelhető, PC konzol számítógépére telepített Nesting szoftver a hatékony optimalizálásról gondoskodik alakos, úgynevezett „free form" munkadarabok esetén is.

TRIPLA AGGREGÁTOS CASADEI LIBRA 65 KONTAKTCSISZOLÓ

A Casadei Libra 65-ös kontaktcsiszoló a csiszolócsalád egyik legnagyobb tudású tagja, amelyet már  az ipari terhelésekre optimalizáltak: 1350 mm asztalszélesség, 4–170 mm függőleges munkadarabméret, 2 előtolásisebesség és 15 kW-os meghajtó motor gondoskodik a  zökkenőmentes  megmunkálásról.

A Libra is, mint ezeknél a gépeknél megszokott, modulárisan felépített megmunkáló aggregátokkal  készül. A bemutatón látható kontaktcsiszolóban 3 darab is dolgozik: az első acél spirálhengert egy  második gumírozott henger követ és a finomcsiszolásról a harmadik egység, a kontaktpapucsos egység gondoskodik.

CASADEI FLEXA 47 ÉLZÁRÁS

A Flexa minden ezen kategóriára jellemző aggregáttal felszerelt, illetve felszerelhető, lévén, hogy  különböző felszereltséggel kérhető. A bemutatón üzemelt Flexa 47-esen is minden aggregát  megtekinthető volt. A panel élét két gyémánt marószerszámos aggregát készítette elő a ragasztó- és élanyag fogadására, majd a felragasztott élanyagot az aggregátok automatán végvágták, hossz- és  végkerekítették, él- és lapzitlingelték, végül polírozták. A Casadei 47-es a cég élzáró palettájának felső középkategóriáját képviseli, 8–60 mm panelvastagsággal és 0,4–3 mm vastag élanyaggal (opcionálisan 6 mm vastag élfával is) is könnyedén elboldogul 12–16 m/perc előtolás mellett.

Az élzáró automaták esetében az utóbbi években egyre nagyobb igény mutatkozik majd minden  kapacitáskategóriában a minél vékonyabb ragasztási fuga kialakíthatóságára és a vízálló élzárásra.  Nos, a Casadei felkészült erre a kihívásra is. A Casadei élzáró gépek megrendelhetők meleg levegős  nullfugás élzárási technológiával, a hagyományos olvadékragasztási és a PU ragasztási technológia  mellett. Az élzáró gépek mindhárom ragasztási technológiával tudnak működni egy gépen belül. Mint  azt a bemutatón is elmondták, az EVA és a PUR ragasztózó egység cseréje a gépen könnyedén  elvégezhető és a PUR-egység tárolására saját vákuumtároló megoldással is rendelkeznek.

 A szakmai napon a gépek mellett a látogatók még a KORPUS szoftvermegoldásaival, a SCHMALZ  vákuumpapucsaival ás vákuumos anyagmozgató rendszereivel, vákuumos emelőivel, FESTOOL  kisgépekkel, STARK és KLEIN kéziszerszámokkal, valamint a FINI cég kompresszoraival is megismerkedhettek, illetve konzultálhattak finanszírozási, technológiai kérdésekről a megjelent  szakemberekkel. További újdonság a termékpalettában:

BUSELLATO JET SMART FÚRÓ-MARÓ AUTOMATA

Megjelent az új Jet Smart fúró-maró automata, melyet a kis-, közepes és nagyüzemeknek ajánl a Busellato korpuszok összeépítéséhez. Mint elhangzott, ezen Open House-rendezvény egy minden évben megrendezésre kerülő magyarországi nyílt nap nyitó rendezvénye volt, jövőre még további megmunkáló gépekkel kibővülő gépparkkal és technológiákkal várja a szakma szerelmeseit és az érdeklődőket a Casadei és Busellato gépek kizárólagos magyarországi forgalmazója, az Ypszilon-Hungary Kft.

Aki pedig a termékpaletta összes gépét szeretné egy helyütt szemügyre venni vagy kipróbálni, annak remek alkalom az Olaszországban, Thiene városában a Casadei Busellato anyacégnél minden évben megrendezésre kerülő Open House-rendezvényre regisztrálni. Ezen rendezvény idén ősszel kerül megrendezésre, ahová az Ypszilon-Hungary Kft. minden évben meginvitálja a potenciális érdeklődőit.

Ypszilon-Hungary Kft.

www.faipari-gepek.hu


Kapcsolódó dokumentum:


asztalos-julius-50-52


Tetszett a cikk?