Magyar Asztalos Országos Tanulmányi Verseny felhívás

A verseny célja:

A verseny fő célja, hogy minél több fiatal ismerkedjen meg a korszerű asztalosipari megoldásokkal, hogy ezeken keresztül a tanulók közelebb kerülhessenek a bútorasztalos és épületasztalos szakmák érdekességeinek, különlegességeinek elsajátításához, olyan szakmai impulzusokat kapjanak a fa-és asztalosipar területén alkalmazott eszközökről, berendezésekről, amelyek alapján kialakul a szakmai elkötelezettségük, és megerősödik bennük a mesterség szeretete, tisztelete.

A csapatban való versenyzés során a másokért való felelősség, a becsületes helytállás kerül előtérbe. A jól szereplő csapatok öregbítik iskolájuk hírnevét, és egyben a szakmai képzés fontosságára irányítják a figyelmet.

A kiírás – nem utolsó sorban–, túllépve a hagyományos, az iskolák keretein belül lebonyolított tanulmányi versenyek felépítésén, a gyakorlaton alapuló szakmai tartalomra és a valós iparból jövő információkra fekteti a hangsúlyt. Ehhez a támogató cégek biztosítják azt az információs hátteret, amelynek segítségével a diákok az iskolai tananyagot kiegészítve felkészülhetnek. Ez az együttműködés ugyanakkor a versenyt támogató cégeknek is rendkívül fontos, hiszen szakmai kompetenciájuk igazolása a tájékoztatóanyagok és a versenyfeladatok magas színvonalú előkészítése.

Kategóriák:

  • épületasztalos
  • bútorasztalos


Nevezés:

  • Nevezni minden hazai a fa-és asztalos ipari képzésben résztvevő szak és középiskolának van lehetősége.
  • Iskolánként max. 3 db 3 fős csapattal (+1 kísérő tanár) nevezhetnek. A csapatok tagjait az iskola jelöli ki.


Nevezési díj:

  • Az OAFSZ tagjai, valamint a Magyar Asztalos és Faipar újság előfizetői számára: ingyenes
  • Az OAFSZ tagsággal, vagy Magyar Asztalos és Faipar újság előfizetéssel nem rendelkezők számára: 10.000 Ft (8.000 Ft + áfa)/csapat


A versenyről:
1. forduló: Elektronikus tesztlap kitöltése (a tesztlapot interneten keresztül egy megadott időpontban kell kitölteniük a versenyzőknek)
Időpont: 2011. december 8.

Az első fordulóhoz ajánlott felkészülési szakmai cikkek 1. részét itt találja:

Az első fordulóhoz ajánlott felkészülési szakmai cikkek 2. részét itt találja:

2. forduló – döntő: A második fordulóba a nevezett iskolák közül a legjobb 7-7 csapat jut be. A forduló egy, az első forduló után kiválasztott helyszínen kerül megrendezésre. A második forduló (amely egyben a döntő is) elméleti és gyakorlati (műhely feladatok) részből áll.
Időpontja: 2012. február. Helyszín: Budapest

A verseny díjazása
A versenyen értékes és a műhelyben hasznos eszközökkel díjazzuk a nyerteseket, valamint a nyertesek felkészítésében résztvevő szakoktatókat és az iskolát.

E-mail: nagy.timea@xmeditor.hu Postacím: X-Meditor Kft. Faipari divízió, 9002 Győr, Pf. 156
 


További információ:
Nagy Timea, X-Meditor Kft. 9023 Győr Csaba u. 21.
Tel.: 96/618-060. nagy.timea@xmeditor.hu


Tetszett a cikk?