Építőanyagok hosszú távú, biztonságos és gazdaságos tárolása

A Dach Walter, Türingia egyik vezető középméretű tetőfedő szakkereskedője az OHRA raklapos állványrendszerével bővítette raktárkapacitását. Új állványrendszerének rácsos polcai rugalmas tárolási lehetőségeket kínálnak a legkülönbözőbb anyagok számára. A Dach Walter immár több mint 15 éve az OHRA állványok törzsvásárlója. A tetőépítési anyagok nagykereskedője így reagál ágazata folyamatosan bővülő anyagkínálatára, amely nagyon eltérő követelményeket támaszt a tárolással szemben. 


A tömör profilok stabilabbak, mint a hajlított lemezből készültek

A Dach Walter 1992-es alapítása óta szállítja türingiai ügyfeleinek a tető- és homlokzatépítési anyagokat. Ez egyben az állványrendszerek terén is több mint 30 éves tapasztalatot jelent. „A hajlított lemezprofilokból készült állványrendszerek gyakran sérülnek használat közben. És időigényes a cseréjük” – taglalja Thomas Walter, az ügyvezető igazgató. A vállalat ezért 2009 óta az OHRA – Európa egyik vezető nagy teherbírású raktártechnikai gyártója – állványrendszereit használja. A kerpeni székhelyű OHRA raklapos és karos állványrendszerei tömör, melegen hengerelt acélprofilokból készülnek, ezért nagyon teherbírók, ütésállók és tartósak. 


Ügyfelei egyedi állványmegoldásokat keresnek

Fontos szempont az OHRA személyre szabott állványmegoldásainak a széles választéka is. A testre szabás az egyetlen módja a különféle anyagok hatékony tárolásának. A raklapállványok polcainak egy része például rácsos borítással van felszerelve a nem szabványos, egyszer használatos raklapok elhelyezésére. A karos állványrendszer egyenként akár 1200 kg teherbírású, stabil karjai lehetővé teszik akár 13 méter hosszú faanyagok biztonságos tárolását is.


Időjárás elleni védve

„Ügyfeleink is egyre inkább elvárják, hogy építőanyagaikat időjárástól védve tároljuk” – mondja Thomas Walter. Ezt az OHRA által a vállalat mindkét telephelyén épített állványcsarnokok lehetővé is teszik. A karos állványok egyben a tető és a falak teherhordó szerkezeteként is szolgálnak – ez olcsóbban és gyorsabban megvalósítható, mintha külön csarnokot építenének az állványok elhelyezésére. Az OHRA egyes szabadtéri állványai beépített tetővel rendelkeznek. Az OHRA a jóváhagyáshoz szükséges statikai elemzést és tervezést is elvégzi, a beruházás gyorsabb megvalósításához. 


Csapatmunkában készült el a kívánt raktár

Az állványgyártó szorosan együttműködött a Dach Walterrel a Petersbergben – egy korábbi autókereskedésben – található új telephely tervezésénél is: kedvezőtlen geometriája és a hasznos területet terhelő oszlopai miatt a csarnok különleges kihívást jelentett. A weimari Kirchner & Partner targoncaszakértőivel együtt kifejezetten az épületre szabott felhasználási tervet dolgoztak ki. Az oszlopokat az állványrendszerbe integrálták, és az Aisle Master csuklós targonca használata lehetővé teszi a raktár hatékony üzemeltetését a szűk állványfolyosók ellenére is.

Az OHRA állványok műszaki tulajdonságainak, lehetőségei széles választékának, tárolási megoldásai testre szabhatóságának és gyártójuk tervezési szakértelmének köszönhetően Thomas Walter az OHRA rendíthetetlen híve. „Megtaláltuk a hosszú távú, biztonságos és gazdaságos tárolási megoldások megbízható szállítóját” – indokolja márkahűségét a Dach Walter ügyvezető igazgatója.

 

A Dach Walterről:
A Dach Walter GmbH 1992-ben alakult, tetőépítési anyagok nagykereskedő cégeként. A vállalat székhelye a Jena melletti Großschwabhausenben található. Van egy telephelye Petersbergben is. A vállalat tető- és homlokzatépítési anyagok gondosan összeállított választékát tárolja. Nyolc darus vagy villástargoncás teherautóból álló flottája és a nagy tárolókapacitása lehetővé teszi az ügyfelek gyors és pontos kiszolgálását.

 

Az OHRA vállalat rövid ismertetése:
Az OHRA Európában már több mint 40 éve a piacvezetők közé tartozik a nagyteherbírású raktártechnika területén. A különösen hosszú, nehéz vagy nehezen kezelhető áruk tárolásának specialistájaként az OHRA karos és raklapos állványai sokszorosan bizonyítottak a raktártechnika piacán, ahol különösen nagy teherbírásukkal, robusztus kialakításukkal és tartósságukkal tűnnek ki. A vállalat portfóliója az egyszerű állványmegoldásoktól kezdve a komplett állványcsarnokokon át egészen a komplex, teljesen automatizált raktár- és komissiózó rendszerekig terjedő kínálatot foglal magába minden üzemméret és számos szakág igényeit lefedve. Az OHRA az összes termékét saját maga gyártja a kerpeni (Németország) telephelyén. Az OHRA ma 14 európai országban tart fenn saját értékesítési irodát, további 14 országban pedig kereskedelmi partnereken keresztül van jelen.


Forrás: OHRA sajtóinformáció


Tetszett a cikk?