Fahulladék feldolgozva!


UZM 480-as univerzális aprító

Aprítógép

A HolzMann UZM 480-as univerzális aprítója kiváló ár-érték arányának köszönhetően hasznos kiegészítő berendezés lehet tömörfa-megmunkáló üzemeknek. A masszív felépítésű, 545 kg tömegű gép két szemben forgó aprítótengellyel rendelkezik, melyeket egy-egy 7,5 kW-os motor működtet hajtóműves áttétellel. A két tengelyből álló aprítóaggregát 24 vágóelemből épül fel és vágóelemenkét 4 kés végzi el az aprítás műveletét. Az aprítógép munkaszélessége 480 mm, és hosszú anyagok feldolgozására is kiválóan alkalmas. A megbízható működésről és a motor védelméről az automata visszajáratás funkció gondoskodik. A keletkezett apríték frakciójának köszönhetően az aprítéktüzelésű kazánokhoz közvetlenül alkalmazható.

Darabolófűrészek


WP 400-as daraboló

Ha a műhelyben kézi adagolású, fatüzelésű kazánt állítottak üzembe, akkor a HolzMann erre is kínál megoldást a Zipper gépek kínálatában.
A Zipper WP 400-as darabolója kisebb keresztmetszetű, hosszú hulladékok darabolására szolgál. Áramszükséglete mindössze 230 V, motorteljesítménye 2 kW. A 2860 1/perces fordulatszámú, 400x30x30 mm-es körfűrészlappal maximálisan 125 mm-es átmérőjű anyag darabolható. Éppen ezért ideális a vékonyabb keresztmetszetű, szélezési hulladék gyors, hatékony méretre darabolására.


WP 700J daraboló

A darabos hulladék megfelelő mérete a lengővályúra integrált mérőskála segítségével beállítható. A méretre vágáshoz elegendő a darabolóasztalra helyezni a hosszú hulladékot, majd az asztallal együtt a körfűrészhez billenteni. A gyors munkavégzést elősegíti, hogy a darabolóvályú egy rugónak köszönhetően mindig a kiindulási helyzetbe tér vissza.
Az elsődleges faiparban tevékenykedő fűrészüzemek kiegészítő berendezése lehet a Németországban gyártott, megújult Zipper WP 700J tűzifa-daraboló fűrész. A berendezés már 700x30x30 mm-es keményfém lapkás körfűrésszel felszerelt, melynek fordulatszáma 1450 1/perc és az átvágható keresztmetszet 30–240 mm között változik. Teljesítményéről pedig a 4 kW-os motor gondoskodik. Éppen ezért a darabolóval mind kör keresztmetszetű tűzifa, hasábfa, illetve a rönkfeldolgozás melléktermékeként keletkező szélanyag egyaránt hatékonyan a kívánt méretre darabolható. Az így méretre vágott darabos hulladék kalodázva elraktározható, illetve igény esetén értékesíthető, plusz bevételi forrást biztosítva a vállalkozásnak.


Holz & Metal Kft.
9028 Győr, Fehérvári út 80.
Tel.: 30/638-9928.
info@holzmetal.hu,
www.holzmetal.hu


Tetszett a cikk?