CNC-technológiák kínálata és terjedése

Megjelent a szeptemberi Magyar Asztalos. Az e havi lapszámunk fő témája a CNC-technológia.

Mellékletünkben betekintünk a kínálatba és a technológia terjedésének lehetőségeibe. Megkérdeztünk egy oktatót, miért népszerűek a CNC-oktatások és mire számíthatunk az OKJ-s képzések megszűntetése után. Hasznos tanácsokat igyekeztünk keresni a szoftverválasztás megkönnyítését segítendő, a konkrét gyártást és beruházást megelőző szempontokról is írtunk, valamint olvashatnak a munkaerőhiány, az oktatás és a CNC-gépek kapcsolatáról is a szeptemberi Magyar Asztalosban.

Természetesen szántunk egy hangsúlyos cikket az Oroszországban rendezett WorldSkills ragyogó eredményeire, ezzel kapcsolatban az asztalos versenyzők és felkészítőik is elmondják tapasztalataikat, érzéseiket.

Kránitzné Rikker Ildikó intarziakésztővel készült riportban a szakma szépségeit mutatjuk meg az olvasónak, aki most az új rovatnak (Gyakorlóterep) köszönhetően akár ki is próbálhatják kézügyességüket egy kisbútor összeállításával.

Szaklapunk egyik elődjét, a Magyar Asztalosmesterek Lapját sokan forgatták már 1911-ben is, annak egyik példányába belelapoztunk, hogy ízlelgessük kicsit a korabeli stílust.

Könyvajánló rovatunkban a Farangunk apró figurákat című könyvet mutatjuk be röviden és kínáljuk megrendelésre.

Friss hír, hogy rövidesen megugrik az erdőtelepítési támogatás, valamint infokommunikációs pályázatot is kiírtak, a részleteket lényegre törően zanzásítottuk.

Megszokhatták, hogy minden számban bemutatunk egy egzóta alapanyagot, ám most félretettük a távoli tájak tökéletes fáit és az itthon nagyon elterjedt fehér akácról gereblyéztük össze ismereteinket.

Természetesen a szeptemberi számból sem hiányoznak a Soproni Egyetem hírei és a vállalkozókat érintő gazdasági hírek sem.


Tetszett a cikk?