Asztalos az irodában

Lassan véget ér a nyár, de a Magyar Asztalos a nyaralások idején is készült. Online előfizetőink már az ünnepi hétvégén olvashatták az augusztusi lapszám cikkeit. Soroljuk miket:

Az e havi lapszámunk fő témakörét az irodák világára építettük. Mellékletünkben többek között olvashat a térkialakításokról, hiszen a fizetés után a második legfontosabb szempont a munkahelyi környezet. Szót ejtünk az új trendekről, az ergonómiáról és az irodabútorok szerelvényeit is sorba vesszük, sőt, a bútor használhatóságát fokozó elektromos csatlakozókról is olvashat, amikor belelapoz az augusztusi Magyar Asztalosba.

Világszerte lázas a készülődés a WorldSkills szakmai versenyre, amelyet idén augusztus 22–27 között rendeznek az oroszországi Kazanyban. A megmérettetésen Simon Krisztián képviseli a bútorasztalos szakmát, míg az épületasztalosok között Fekete Martin indul magyar színekben. Babanecz Csaba készíti fel idén is a versenyzőket, aki a szakmai ráhangolódást részletezte nekünk.

A Solar Decathlon házépítő versenyen az összefogás egy szép példáját tapasztalhatta meg a szakmai közönség. A Faablakgyártók Magyarországi Szövetsége nyílászárók gyártásával és adományozásával segítette az egyik magyar egyetemi csapatot. Szerkesztőségünk is ott járt a júliusban megtartott sajtótájékoztatón.

A PANFA által szervezett stájerországi szakmai út tapasztalatait szintén megosztjuk az olvasóval, de azokat sem hagyjuk az út szélén, akik a minőségirányítási rendszerekről bővítenék ismereteiket.

A milánói Salone Satellit a jövő tervezőinek jelent kiváló elrugaszkodási lehetőséget, az előző lapszámunkhoz hasonlóan most is megmutatunk néhány érdekes munkát.

Mesterportré rovatunkban Hamar Józsefet mutatjuk be, aki mindig olyat szeretett megvalósítani, amit még előtte senki. Az augusztusi Társszakma rovatot pedig egy képkeretező bemutatásának szántuk.

Műemlékfelújító sorozatunk utolsó részében a Kozma Lajos Faipari Szakközépiskola székelyföldi faipari műemlékek felújítására „felesküdött” tanár-diák csapatának időben leginkább elhúzódó projektjéről olvashatnak.

Digitális tudás nevű rovatunkban az informatikai támadások fajtáiról, azok kezeléséről, megelőzéséről adunk hasznos információkat.

A megújuló energiák használatával kapcsolatban két pályázat útján is lehet jelenleg forrást igényelni. Az egyik esetén akár 100 millió forint is lehívható. Ennek is szántunk egy cikket.

Természetesen a júniusi számból sem hiányoznak a Soproni Egyetem hírei és a vállalkozókat érintő gazdasági újdomságok sem.


Tetszett a cikk?