Magyar Asztalos Tanulmányi Verseny 2020/2021.

Együttműködő partnereink

X-Meditor Kft.

 

Magyar Asztalos Tanulmányi Verseny 2021!

9. alkalommal rendezzük meg az ország egyetlen asztalos csapatversenyét

A Magyar Asztalos Tanulmányi Verseny, az ország egyetlen asztalos csapatversenye, mely 2020-ben már a kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Soproni Egyetem Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar, valamint az X-Meditor Kft. összefogásában.

A verseny kiváló lehetőség arra, hogy az asztalos/faipari szakképzésben részt vevő iskolák diákjai megmérettessék magukat, tudásukat, találkozzanak a beszállító cégekkel, a szakmát kiszolgáló szakemberekkel, egyetemi oktatókkal, olyan új anyagokkal és technológiákkal  ismerkedjenek meg, amire az oktatás keretein belül kevésbé van lehetőségük.

A versenyen részt vevő diákok felkészültségükön túl, csapatmunkáról, és a szakma szeretetéről tesznek tanúbizonyságot.

Célunk, hogy minden diák élményekkel, tapasztalatokkal, és persze ajándékokkal induljon haza.

Online – december 15., online

Döntő – tavasz, Sopron


Jelentkezz szakoktatódnál, ha asztalos/faipari szakképzésben részt vevő diák vagy, és szeretnéd tudásodat próbára tenni, bizonyítanád felkészültségedet és azt, hogy mennyire tudsz csapatban dolgozni!


Támogassa a jövőt!

Keressük asztalos csapatversenyünk szponzorait!

A jövő szakmai utánpótlása ma formálódik. Ha ösztönözzük a szakmák után érdeklődő fiatalokat és elismeréssel díjazzuk, értékeljük a szakmai fejlődésüket, valójában saját jövőbeni munkatársainkat neveljük ki. És ez a folyamat most kezdődik!

Amennyiben ön is fontosnak tartja a fiatalok színvonalas szakmai képzését, csatlakozzon a támogatói csapathoz, és legyen szponzora a versenynek.

A verseny menete:

I. FORDULÓ

 • A csapatoknak egy feladatlapot kell megoldaniuk. A feladatokhoz internet/egyéb szakmai kiadvány használható. A számításos, rajzos feladatok megoldásához számológépet, körzőt, vonalzót a csapattagoknak kell maguknak biztosítaniuk. Szükség lesz egy lapolvasóra is a rajzi feladatok megoldásának digitalizálására.
   
 • Az elméleti kérdésekre való felkészítést segítendő, a jelentkezőknek egy szakmai cikkekből összeállított „csomagot” küldünk majd, amelynek ismerete nagyban segíti a feladatok sikeres megoldását.

Időpont: 2020. december 15.
Helyszín: Online

 

A DÖNTŐ

 • A második fordulóba az előző fordulóban elért eredmények alapján az első 12–14 csapat jut tovább.
   
 • A rendezvényen egy kisbútor elkészítése és további cégspecifikus gyakorlati feladatok várnak majd a csapatokra.
   
 • A versenyfeladat műszaki dokumentációját a döntő előtt elküldjük a csapatoknak, hogy lehetőségük legyen átnézni és gyakorolni azokat.
   
 • Amíg a diákok bizonyítanak, addig a kísérő tanároknak tartalmas szakmai programot szervezünk, ahol a cégeknek bemutatkozási, szakmai tájékoztatási lehetőséget biztosítunk.

Időpont: 2021. tavasz
Helyszín: Soproni Egyetem, Faipari Mérnöki Kar Faipari Tanműhely

 

További információk:
Sallai András - szervező
sallai.andras@xmeditor.hu
Tel.: +36-30/997-6652