Magyar Asztalos
Magyar Asztalos
2017. július | Olvasson bele!

Magyar Asztalos Tanulmányi Verseny

Utolsó frissítés | 2017.07.22.

A Magyar Asztalos Tanulmányi Verseny, az ország egyetlen asztalos csapatversenye, mely 2017-ben már a hatodik alkalommal kerül megrendezésre az Országos Asztalos- és Faipari Szövetség, a Nyugat-magyarországi Egyetem Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar, valamint az
X-Meditor Kft. összefogásában.

A verseny kiváló lehetőség arra, hogy az asztalos/faipari szakképzésben részt vevő iskolák diákjai megmérettessék magukat, tudásukat, találkozzanak a beszállító cégekkel, a szakmát kiszolgáló szakemberekkel, egyetemi oktatókkal, olyan új anyagokkal és technológiákkal  ismerkedjenek meg, amire az oktatás keretein belül kevésbé van lehetőségük.

A rendezvény két fordulóból áll. Első alkalommal gyakorlatorientált elméleti kérdésekre kell írásban megfelelni. Az itt legjobban teljesített 14-16 csapat jut tovább a kétnapos döntőbe, mely hagyományosan Sopronban, a NYME SKK minősített tanműhelyében kerül lebonyolításra. Itt minden évben egy kisbútor elkészítése és további cégspecifikus gyakorlati feladatok várnak a versenyzőkre.

A tanulókat felkészítő szakoktatók, szaktanárok számára a döntő idején változatos kísérő programokat kínálunk.

A versenyen részt vevő diákok felkészültségükön túl, csapatmunkáról, és a szakma szeretetéről tesznek tanúbizonyságot.

Célunk, hogy minden diák élményekkel, tapasztalatokkal, és persze ajándékokkal induljon haza.