Magyar Asztalos Tanulmányi Verseny 2017

Utolsó frissítés | 2018.07.16.

Együttműködő partnereink

Visegrad FundSoproni EgyetemOrszágos Asztalos és Faipari SzövetségBudapesti Kereskedelmi és IparkamaraGyőr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és IparkamaraSoproni Kereskedelmi és IparkamaraX-Meditor Kft.Integrovaná střední škola Slavkov u Brna, příspěvková organizaceZespół Szkół im. KEN w Kalwarii ZebrzydowskiejStredná odborná škola stavebná - Építészeti Szakközépiskola

A Magyar Asztalos Tanulmányi Verseny, az ország egyetlen asztalos csapatversenye, mely 2017-ben már a hatodik alkalommal kerül megrendezésre az Országos Asztalos- és Faipari Szövetség, a Soproni Egyetem Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar, valamint az
X-Meditor Kft. összefogásában.

A verseny kiváló lehetőség arra, hogy az asztalos/faipari szakképzésben részt vevő iskolák diákjai megmérettessék magukat, tudásukat, találkozzanak a beszállító cégekkel, a szakmát kiszolgáló szakemberekkel, egyetemi oktatókkal, olyan új anyagokkal és technológiákkal  ismerkedjenek meg, amire az oktatás keretein belül kevésbé van lehetőségük.

A megmérettetést idén nemzetközi szintre emeljük: cseh, lengyel és szlovák szakiskolák csapatait is meghívtuk a döntőre, akik örömmel vesznek részt a versenyen.

A versenyen részt vevő diákok felkészültségükön túl, csapatmunkáról, és a szakma szeretetéről tesznek tanúbizonyságot.

Célunk, hogy minden diák élményekkel, tapasztalatokkal, és persze ajándékokkal induljon haza.

A verseny menete:

I. forduló: Gyakorlatorientált elméleti feladatlap kitöltése 

Időpont: 2017. október 25.

Helyszín: Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara.
 

II. A döntő: A második fordulóba az I. fordulóban elért eredmények alapján 13 magyar csapat jut tovább, valamint a meghívott 3 külföldi iskola delegáltjai.  A döntőben egy kisbútort kell a csapatoknak elkészíteniük, valamint további speciális szakmai feladatok megoldása is vár a diákokra.

Időpont: 2017. november 16–17.

Helyszín: Soproni Egyetem, Faipari Mérnöki Kar Faipari Tanműhely.

A tanulókat felkészítő szakoktatók, szaktanárok számára mindkét forduló idején hasznos szakmai programot kínálunk.

További információk: Szurok Anikó-  szurok.aniko@xmeditor.hu